Порівняння
0 0 

Які бувають матриці моніторів

16.11.2021

Вибір монітора, як і будь-який інший комп'ютерної техніки, обумовлений рядом факторів в залежності від його призначення і передбачуваних завдань. Крім таких важливих критеріїв, як діагональ, дозвіл, частота оновлень, важливим показником є використовувана матриця. Її тип визначає важливі характеристики, що забезпечують певні вимоги, зокрема, комфорт і зручність перегляду відеороликів, веб-серфінгу.

Від типу матриці монітора залежить швидкість відгуку, контрастність, яскравість, передача кольору, якість обробки відео і статичних зображень, а також ефективність обладнання в ігрових процесах. Вона має важливе значення для здоров'я користувача в аспекті впливу на зір. В даний час матриці рідкокристалічних моніторів відрізняються різноманіттям, що мають особливості, від яких значною мірою залежить їх вартість. Вибираючи оптимальний варіант в певному ціновому сегменті, слід розібратися в видах і специфіці матриць монітора.

Основні види матриць моніторів

Незважаючи на те, що інноваційні технології поступово стирають відмінності між матрицями на моніторах і різниця в характеристиках більше не сприймається як принципова, вона існує і зумовлює призначення дисплея.

Тип матриці комп'ютера визначає значення кута огляду, передачі кольору, яскравості, контрастності, а також швидкості відгуку. Розвиток комп'ютерних технологій призвело до появи неймовірно продуктивних варіантів, проте їх вартість занадто висока для масового поширення.

Вибираємо тип матриці на монітор

Визначити, який тип матриці краще для ігор, досить складно. Перш за все, слід розуміти, що поняття геймінгу більш ніж велике. Воно включає не тільки динамічні шутери з реалістичною графікою, але і прості логічні ігри, які не потребують особливих технічних параметрів. Також однозначної відповіді на питання, яка матриця краще для очей, не існує, оскільки всі сучасні види забезпечують комфорт роботи і захист від випромінювання. Іншими словами, абсолютно всі сучасні моделі дисплеїв безпечні для користувача.

Сучасні рідкокристалічні моделі оснащені одним з трьох типів:

Матриці TN почали використовуватися для рідкокристалічних моніторів першими. Вони мають найбільш доступну ціну, а їх безперечна перевага полягає в максимально швидкому відгуку на дії користувача. Цей тип матриці донедавна мав найнижчий показник швидкості відгуку, тому використовувався переважно в ігрових станціях. Він генерує максимальну частоту оновлення кадрів близько 240 Гц. Для порівняння-інші види забезпечують тільки 150-200 Гц. Однак така матриця має обмежені показники передачі кольору і кута огляду, що викликає спотворення кольору при повороті монітора. Такий тип підходить для динамічних ігор.

Матриця VA має кращий показник передачі кольору і контрастності, більш широкий кут огляду. Вона ідеально підходить для любителів ігор, за винятком змагальних варіантів.

Матриця IPS втілила в собі переваги моделі TN і повністю позбавлена її недоліків. Користувачі цінують її за відсутність спотворень при зміні кута повороту монітора, хорошу передачу кольору. Це ідеальний варіант для тих, кому важлива висока якість графіки.

Визначаємо, яка матриця краще для монітора

Букви, що приховують тип матриці монітора, можуть підказати Користувачеві які з них підходять для роботи дизайнера, професійного геймера або виключно для офісного або домашнього використання. Щоб вибрати найбільш оптимальний варіант, необхідно враховувати особливості, характер і інтенсивність роботи, а також вимоги до технічних характеристик. Всі існуючі види матриці монітора розрізняються показниками:

  • кута огляду;
  • передачі кольору;
  • швидкості відгуку.

Знаючи ці значення, можна визначити, який тип матриці підходить найбільше. Однак виникає питання, Як дізнатися тип матриці монітора. Зазвичай він вказаний в технічній документації або на спеціальних наклейках із зазначенням характеристик. Інформація про кожен тип представлена на офіційних сайтах виробника і доступна в Інтернеті. Орієнтуватися на цінники недоцільно, оскільки продавці можуть помилятися.

Крім того, багатьох користувачів цікавить, як перевірити матрицю монітора на працездатність. Це досить просто. Якщо монітор не включається, можна підключити зовнішній, а що стосується якості зображення, то слід зазначити, що одна і та ж матриця на моніторах різних виробників може «вести себе» по-різному. У цьому аспекті доцільно робити вибір на користь перевірених брендів.

Бу техніка від інтернет-магазину РС: оптимальне рішення складних завдань

Розвиток комп'ютерних технологій, науково-технічний прогрес та інноваційні методи виробництва – все це зумовило широке різноманіття модельних рядів і видів персональної комп'ютерної техніки. Однак зростання цін на енергоресурси, обмеженість торгових взаємин, пов'язана з пандемією і безліч інших факторів економічного і політичного характеру, призвели до значного зростання вартості нових моделей. У зв'язку з цим все більше інтерес викликає вторинний ринок.

Відмінною особливістю оригінальної бу техніки є її висока якість, надійність і довговічність. Бу комп'ютери світових брендів не поступаються за своїми технічними характеристиками новим. Найчастіше бу ноутбуки вибирають ті, хто цінує продуктивність і не женеться за модою.

Інтернет-магазин PC реалізує вживану, високої якості техніку від надійних виробників. Компанія цінує кожного клієнта, тому надає гарантію на всі види продукції. В її асортименті представлений широкий вибір комп'ютерів, ноутбуків, девайсів і комплектуючих до них за доступними цінами.