Порівняння
0 0 

Системний блок ігровий: в чому відмінність від звичайного

16.11.2021

Сучасні розробки в індустрії комп'ютерних ігор, інноваційні технології створення відеозображень, 3D анімація, реалістична графіка, динамічний сюжет зумовили підвищені вимоги до техніки. Ігрові комп'ютери значно відрізняються від звичайних, використовуваних для роботи і навчання. За своєю потужністю і продуктивністю вони порівнянні хіба що з пристроями, використовуваними професійними графічними дизайнерами і розробниками, для роботи з відео і звуком, автоматичного програмування і т. п.

З огляду на потреби в технічних характеристиках, особисті переваги в аспекті ергономіки та дизайну, часто виникає питання, скільки коштує ігровий комп в готовому і збірному варіанті. Оснастити майбутню ігрову станцію необхідними комплектуючими буває дешевше і простіше, ніж підібрати оптимальну модифікацію. Крім того, досить непоганим рішенням вважається бу техніка з Європи. Оригінальні бу комп'ютери від світових брендів забезпечують необхідну функціональність і продуктивність і при цьому мають відносно низьку вартість.

Придбання комп'ютерної техніки попередніх версій від виробників зі світовим ім'ям - більш ніж вигідно з економічної точки зору. Вона забезпечує оптимальне поєднання доступної вартості і високої продуктивності. Це саме те, що потрібно геймеру, враховуючи необхідність постійної модифікації "заліза «через все зростаючих вимог до його»начинці".

Скільки коштує ігровий комп'ютер в збірному варіанті

Залежно від потреби і конфігурації в готовому варіанті ігровий комп'ютер може коштувати від однієї до ста тисяч доларів, при тому що комп'ютер для навчання і вирішення офісних завдань обійдеться приблизно 200-500 У.о. ігрові технології стають все більш вимогливими до можливостей персонального комп'ютера, тому економити на комплектації не має сенсу. Однак вибираючи оптимальний варіант, має сенс задуматися, скільки коштує зібрати ігровий ПК з необхідними параметрами. У центрі такого рішення має стояти основне призначення пристрою, адже поняття комп'ютерної гри і геймінгу – досить велике. Далеко не всі ігри пред'являють підвищені вимоги до можливостей пристроїв.

Ігрові комп'ютери поділяються на базові, середні і прогресивні. Причому для більшості геймерів досить оптимального середнього рівня, в той час як шанувальникам кіберспорту без прогресивних моделей не обійтися.

В Інтернеті представлено досить багато інформації про те, як зібрати ігровий ПК. У цьому питанні кожен виходить з власних уподобань і потреб, проте необхідно враховувати деякі базові параметри. Зокрема, для ігрового системника знадобляться такі комплектуючі, як потужний процесор і хороша відеокарта. На їх покупці не варто економити, оскільки технічні параметри системи повинні забезпечувати не тільки відмінну картинку, але і швидкий відгук на дії гравця.

Як вибрати ігровий комп'ютер: основні критерії

На ринку комп'ютерної техніки представлено безліч модифікацією, деякі з них носять горду назву»кращий ігровий комп'ютер". Однак необхідно розуміти, якими параметрами повинен володіти справжній топовий ігровий ПК.

Важливе значення для техніки, використовуваної в геймінгу, мають технічні характеристики:

  • відеокарти;
  • процесор;
  • оперативна пам'ять;
  • монітор.

Ігрова платформа включає в себе процесор і відеокарту, якість яких визначає швидкість реакції системи на дії користувача. Для ігрових комп'ютерів процесор повинен бути як мінімум восьмиядерним, причому для деяких ігор це значення може бути і вище.

Обсяг оперативної пам'яті зазвичай перевищує показники офісних і побутових варіантів. Він повинен забезпечувати нормальне завантаження всіх додатків без підвисань системи. У цьому аспекті оптимальним рішенням є багатоканальна модифікація, яка при зниженому навантаженні на центральний процесор забезпечує більше значення FPS.

Ігрові монітори зазвичай оснащені матрицями з мінімальним часом відгуку і мають кут огляду приблизно 1600. Ідеальне рішення-монітор з частотою від 100 Гц і можливістю синхронізації процесів з відеокартою.

Системні блоки зазвичай піддаються в ході гри підвищеному навантаженні, тому в ідеалі повинні бути оснащені системами охолодження.

Слід зазначити, що особливості оснащення ігрового комп'ютера забезпечують максимальну ергономічність для гри і не зручні для виконання інших завдань, пов'язаних з обробкою текстів, таблиць і навіть переглядом відеофільмів. Це важливо розуміти при покупці ігрового комп'ютера.

За скільки можна зібрати ігровий комп оптимального рівня

З фінансової точки зору зібрати ігровий комп'ютер необхідної комплектації набагато вигідніше, ніж купувати готові рішення. Це пов'язано з варіативністю цін різних торгових марок, наявністю вигідних пропозицій, акцій і знижок. Крім того, ручна збірка забезпечує великі можливості в аспекті продуктивності. Вибираючи між готовою конфігурацією і індивідуальної складанням, необхідно розуміти:

  • скільки коштує хороший ігровий комп'ютер в готовому вигляді;
  • за скільки можна зібрати ігровий комп'ютер з окремих комплектуючих;
  • що потрібно, щоб зібрати ігровий ПК оптимальної конфігурації, що задовольняє потреби геймера.

Виходячи з цього, приймається компромісне рішення. Купівля оригінальних бу ноутбуків і комплектуючих допоможе істотно заощадити без шкоди для якості.

Бу техніка від інтернет-магазину РС: як заощадити на збірці ПК і не прогадати

Інтернет-магазин PC пропонує широкий асортимент оригінальної техніки і комплектуючих від надійних виробників. Європейські бренди відрізняються високою якістю і довговічністю, що дозволяє використовувати комплектуючі в декількох циклах збірки. Віддаючи перевагу техніці, що була у вжитку, можна відносно дешево зібрати ігровий комп з необхідними параметрами.