Порівняння
0 0 

Як вибрати монітор для роботи, навчання, ігор

16.11.2021

Купуючи персональний комп'ютер для роботи або навчання, слід знати, що кожна деталь має важливе значення. Який вибрати монітор визначає характер використання і технічні параметри системи. Існує кілька ключових факторів, від яких залежить оптимальний вибір.

Існуючі моделі можна розділити на рідкокристалічні і плазмові. Кожен тип відрізняється перевагами, особливостями і, відповідно, вартістю. Більш поширеними вважаються перші. Вони забезпечують високу якість зображення, яскраву палітру кольорів, мають доступну вартість. Плазмові панелі безпечні для зору, оскільки їх технологія повністю виключає мерехтіння. Їх вибирають люди, які проводять багато часу за монітором, наприклад, професійні дизайнери, розробники і геймери.

Слід зазначити, що вибір оптимальної моделі монітора залежить від характеру завдань, які передбачається з його допомогою вирішувати. В цілому, будь-який екран призначений для відтворення зображення, переданого системою з Відеокарти. Однак пристрій, що ідеально відображає статичну графіку, може не справлятися з відтворенням відеозображення.

Монітори для робочих та ігрових комп'ютерів відрізняються кардинально. Геймерським варіантам властива яскрава, насичена колірна палітра, динамічність відтворення зображень, розширені функціональні можливості і ряд особливих технічних характеристик.

Скільки коштує монітор: що визначає підсумкову ціну

Приймаючи рішення, який ігровий монітор вибрати, багато орієнтуються на його вартість. Однак цей параметр залежить від великої кількості факторів.

Перш за все, на те, скільки коштує монітор для комп'ютера, впливають такі базові показники, як величина діагоналі, тип матриці, покриття дисплея, наявність додаткових можливостей і вбудованих функцій. Крім цього, важливе, хоча і не вирішальне, значення мають такі технічні характеристики, як частота оновлення екрану, кут огляду, співвідношення сторін. Більшою мірою вони залежать від параметрів комп'ютерної системи і визначають зручність роботи з монітором.

Як вибрати монітор для ігор і роботи

При покупці комп'ютерної техніки для роботи і навчання більшість основних параметрів прості і зрозумілі. Але коли справа доходить до покупки ігрової станції, у багатьох користувачів виникає питання, Як вибрати ігровий монітор і чим він відрізняється від звичайного.

Між ігровим і офісним дисплеєм існують значні відмінності технічного плану, що забезпечують різну функціональність. Офісні та домашні Монітори здатні вирішувати більшість основних завдань, пов'язаних з обробкою текстової та табличної інформації, переглядом веб-сайтів, спілкуванням в режимі онлайн, проте не дозволяють повною мірою насолодитися складною комп'ютерною графікою, властивою сучасним іграм.

Ігровий монітор відрізняє розширена функціональність. Зазвичай, задаючись питанням, Як вибрати монітор для ПК, більшість виходить з величини діагоналі і вартості. Однак для ігрових дисплеїв найбільш важливими значеннями є:

  • час відгуку матриці;
  • частота оновлення кадрів;
  • наявність додаткових портів;
  • час затримки введення.

Кожен з цих параметрів робить істотний вплив на плавність відтворення і якість відображення картинки в цілому.

Так, час відгуку матриці визначає швидкість перемикання між зображеннями. Вона показує швидкість, з якою генерується новий кадр. Офісні Монітори не призначені для динамічної зміни зображень, тому їх використання в кіберспорті або мережевих іграх непрактично.

Частота оновлення кадрів визначає кількість нових зображень, що генеруються процесів протягом однієї секунди. Вона повинна відповідати параметрам комп'ютера, в іншому випадку особливої різниці зі звичайним дисплеєм не буде. Високе значення характеристики забезпечує хорошу реакцію геймера на те, що відбувається на екрані. При низькому показнику швидкість реакції і якість зображення погіршуються, з'являється ефект розмиття і затримки через повільну синхронізацію вмісту дисплея з іншим ігровим обладнанням. При цьому деякі кадри можуть відображатися двічі або видалятися.

Для ігрових моніторів важливе значення має наявність декількох відеовиходів і USB-портів, що забезпечують можливість зарядки контролерів, підключення навушників, зовнішніх динаміків, мікрофонів.

Скільки коштує монітор на комп'ютер для роботи та ігор

Основними параметрами, що визначають, скільки коштує ігровий монітор, є:

  • технічна характеристика;
  • величина діагоналі;
  • бренд.

Такі монітори повинні забезпечувати специфічні потреби геймера, для них характерні висока швидкість відгуку матриці і зміни кадрів, якість зображення. У зв'язку з цим звичайні, офісні моделі – не найкращий вибір.

Цінителям високої продуктивності і функціональності, які не женуться за модою і новинками, варто придивитися до бу техніці з Європи. Вона має незначні візуальні дефекти у вигляді потертостей або подряпин на корпусі, які не впливають на працездатність пристрою. Бу комп'ютери від відомих виробників більш доступні в ціновому аспекті в порівнянні з новими і при цьому мають всі необхідні функції.

Оригінальна бу техніка від інтернет-магазину РС

Компанія реалізує продукцію світових брендів за доступними цінами. В асортименті інтернет-магазину PC представлений широкий вибір бу ноутбуків, моніторів, персональних комп'ютерів і різних девайсів. На відміну від багатьох продавців, що пропонують техніку» з історією", компанія РС піклується про свою репутацію і реалізує тільки оригінальну продукцію, чия якість перевірена часом. Широкий вибір моделей дозволить вибрати найбільш оптимальний варіант. Причому деякі моделі мають такі технічні характеристики, які роблять вартість нових моделей доступною тільки вузькому колу споживачів.