Порівняння
0 0 

Як дізнатися діагональ ноутбука і чому це важливо

16.11.2021

При виборі монітора, виходячи з величини діагоналі і дозволу матриці, враховують особисті переваги і характер завдань, які повинен вирішувати екран персонального комп'ютера або ноутбука. Монітор-одне з найважливіших пристроїв інтерфейсу користувача з комп'ютерною технікою. Для вибору оптимального варіанту необхідно розуміти основні критерії, що визначають не тільки зручність експлуатації, але і функціональність.

Для зручної роботи з офісними програмами досить монітора з діагоналлю від 17 до 22 дюймів, а якщо планується робота з графікою, то оптимальним розміром може бути 24 дюйма і більше.

Крім величини екрану, важливим параметром є його дозвіл. Воно позначає ширину і висоту монітора в пікселях, найдрібніших точках, з яких будується будь-яке зображення. При цьому екрани з різною діагоналлю можуть мати однакову роздільну здатність. Найпопулярнішими дозволами екранів вважаються HD і Full HD. Останні розробки, що дозволили створити дозвіл Ultra HD, використовуються дуже мало, оскільки далеко не все обладнання здатне його якісно відтворити.

Порівняння діагоналей моніторів: вибираємо оптимальний

Вибираючи новий монітор для персонального комп'ютера з урахуванням характеристики роботи і пов'язаних з цим потреб, одним з важливих параметрів є величина діагоналі. Однак навіть найбільший монітор з маленьким дозволом матриці не забезпечить високу функціональність і зручність використання.

В даний час найпопулярнішими дозволами екранів вважаються Full HD (1920*1080 пікселів). При цьому важливо враховувати оптимальне співвідношення величини діагоналі і дозволу. Так, на моніторах з діагоналлю менше 24 дюймів такий дозвіл зробить текст і значки дрібними, в той час як на великих екранах з діагоналлю більше 27 дюймів – розмитими. Як відзначають користувачі, оптимальна роздільна здатність для монітора 27 дюймів становить 2560 * 1440 пікселів.

Стандартні дозволи екрану для комфортної роботи

Дозвіл комп'ютерних моніторів стандартизовано. Воно може становити:

Дозвіл HD 1280 * 720-найнижчий показник, який використовується в старих моделях комп'ютерів і відеовідтворювальної техніки.

Full HD 1920 * 1080 дозволяє повною мірою оцінити кількість відеозображення. Як і раніше вважається стандартом для телебачення, відеоігор і смартфонів.

2к дозвіл 2560 * 1440-одне з прогресивних рішень, вчетверо перевищують базовий HD-варіант. Проте не отримало масового поширення і переважно використовується в смартфонах і комп'ютерній техніці таких компаній, як Samsung і Apple.

4k дозвіл і Ultra HD використовується в динамічних моделях телевізорів і потокових відео в Інтернеті, оскільки обладнання, здатне його якісно відтворювати, відноситься до комерційних, дорогих пристроїв.

При виборі оптимального варіанту багато користувачів задаються питанням, як дізнатися діагональ екрану ноутбука. Розмір монітора, тобто величину його діагоналі, можна дізнатися з технічної документації. Крім того, більшість ноутбуків мають спеціальні наклейки, в яких вказані основні характеристики пристрою. Можна скористатися також звичайною лінійкою, оскільки перевести сантиметри в дюйми не складе особливих труднощів. З огляду на, що 1 дюйм становить 2,54 см, можна візуально уявити розмір майбутньої моделі.

Також істотною підмогою може служити порівняння розмірів моніторів і відгуки користувачів.

Яку діагональ монітора вибрати для комфортної роботи

Купуючи монітор для домашнього або офісного комп'ютера, важливо вирішити дві основні завдання:

  • яку діагональ монітора вибрати, виходячи з характеру роботи;
  • яке Дозвіл екрану найкраще забезпечить комфортне використання обладнання.

Так, монітори з діагоналлю 17 дюймів зустрічаються в основному в бюджетних організаціях і офісах. Вони використовують роздільну здатність HD, що забезпечує нормальну роботу з офісним програмним пакетом і перегляд веб-сайтів, однак Популярність невеликих кранів поступово сходить нанівець.

На дисплеях з діагоналлю 19 дюймів, незважаючи на аналогічну роздільну здатність, шрифт і значки більші, що створює більше зручності для роботи.

Роздільна здатність Full HD використовується в моніторах від 24 дюймів і вище. Така діагональ забезпечує багатозадачність, роботу в різних програмах з комфортним розташуванням декількох вікон в один ряд або мозаїкою.

Монітори з розміром від 27 дюймів і вище використовуються при роботі зі складними програмами, наприклад, для обробки фото і відео, автоматичного проектування. Для такого варіанту необхідно дозвіл 4К і більше, оскільки менше значення зробить зображення зернистим.

Монітори, девайси і бу техніка від інтернет-магазину РС

Величезний вибір техніки від різних виробників забезпечує широкі можливості для користувачів. Однак і вартість потужних моделей досить висока. Вибираючи підходящий варіант, виходячи з потреб і бюджету, кожен прагне знайти оптимальне співвідношення вартості і функціональності. У цьому аспекті особливий інтерес представляє інтернет-магазин PC, що реалізує бу техніку, що володіє високими технічними характеристиками і зниженою вартістю.

Бу комп'ютери з Європи відрізняються високою якістю. Оригінальні бу ноутбуки світових брендів говорять самі за себе. Таку техніку вибирають люди, які прагнуть отримати високу функціональність і не женуться за модою. Девайси» з історією " можуть мати незначні візуальні дефекти у вигляді потертості або подряпин на корпусі, які ніякого впливу на працездатність пристрою не роблять. Віддаючи перевагу комп'ютерній техніці, що була у вжитку, можна бути впевненим в тому, що за відносно невисоку ціну можна отримати модель, найбільш задовольняє потреби і відповідає заявленим характеристикам.