Порівняння
0 0 

Чи варто купувати відеокарту після Майнінг і чим небезпечні старі комплектуючі

16.11.2021

2021 рік став найгіршим в аспекті покупки нової відеокарти. Це пов'язано не тільки з пандемією, але і з Майнінг, що зумовило зростання цін і практично миттєву розкуповуваність якісних моделей. Для багатьох користувачів оптимальним рішенням став вторинний ринок, що пропонує неактуальні в Майнінг моделі. Однак перш ніж вирішити, чи варто купувати б/у відеокарту, необхідно розібратися в особливостях і можливих ризиках.

Враховуючи ситуацію, що склалася, покупка відеокарти стала практично ризиковою операцією, оскільки більшість хороших моделей можна придбати тільки в рук. При цьому є велика ймовірність викласти гроші за пристрій, який не відпрацює і малої частини робочого ресурсу. Значний ризик покупки непрацездатного обладнання пов'язаний з жорсткими умовами експлуатації, максимальним розгоном процесора і високими частотами.

Купівля комплектуючих, особливо після Майнінг, вимагає знання особливостей комп'ютерних запчастин. Звичайно, ідеальним варіантом буде покупка відеокарти, що не використовується в Майнінг навіть в щадному режимі. Зважившись на покупку з рук, необхідно чітко уявляти причини її продажу. Слід зазначити, вони не завжди пов'язані з недобросовісність продавця. Наприклад, її потужність може не відповідати параметрам мережевих ігор або продавець вирішив зробити апгрейд обладнання.

Як купити бу відеокарту і не помилитися

При позитивній відповіді на питання, чи варто брати б/у відеокарту, має сенс убезпечити себе при покупці з рук. Для того щоб робочого ресурсу пристрою вистачило для вирішення позначених завдань, слід врахувати деякі нюанси.

При виборі будь-яких комплектуючих важливе значення має спектр завдань, які вони повинні вирішувати. Так, відеокарта для офісного та ігрового комп'ютера має принципові відмінності. Побутові домашні комп'ютери, оснащені топовими моделями, являють собою марну витрату грошей, оскільки параметри системи не дозволять повною мірою оцінити переваги високопродуктивного пристрою.

У домашніх комп'ютерах можуть використовуватися бюджетні, малопотужні відеокарти, в той час як для ігрових ТЕХНІЧНІ характеристики мають дуже важливе значення. Слід зазначити, що вартість потужних відеокарт в даний час істотно завищена і виробники не мають наміру знижувати ціни. У цьому аспекті оптимальним рішенням може бути відеокарта б / у. чи варто купувати її з рук або в спеціалізованому магазині – особиста справа кожного, однак для того, щоб вибрати оптимальний варіант, необхідно знати деякі тонкощі.

Як правильно купити бу відеокарту і на що звернути увагу

Питання, як купити відеокарту з рук і не стати власником марною «залізяки», хвилює багатьох користувачів. При покупці необхідно враховувати такі параметри, як:

  • обсяг відеопам'яті;
  • частота графічного процесора;
  • ширина шини;
  • тип відеопам'яті.

Вважається, що великий обсяг відеопам'яті визначає продуктивність відеокарти. Однак це поширений міф, який не має під собою підстави. Цей параметр визначає обсяг даних, які на ній зберігаються без використання доступу до оперативної пам'яті комп'ютера. Сучасні моделі мають обсяг від 512 Мб до 2-4 Гб. В цілому, даний параметр визначає вартість пристрою. Оптимальним варіантом визнаний обсяг пам'яті, рівний 1 Гб.

Відмінності між типами відеопам'яті полягають в їх працездатності при зниженій напрузі живлення і високій частоті. Так, тип GDDR5 забезпечує мале енергоспоживання і незначний нагрів обладнання.

Показник частоти графічного процесора визначає швидкість обробки інформації, а продуктивність пристрою обумовлена шириною шини, вимірюваної в бітах. Оптимальним параметром, що забезпечує реалізацію більшості завдань, є 256-бітна відеокарта.

Таким чином, вирішивши для себе, чи варто купувати відеокарту з рук і знаючи основні технічні параметри оптимальної моделі, зробити вибір стає набагато простіше.

Як купити відеокарту бу без проблем

У зв'язку з істотним зростанням цін і обмеженим асортиментом доступних моделей відеокарт вторинний ринок заполонили пропозиції про продаж бу комп'ютерів і комплектуючих. Однак, перш ніж зважитися на покупку, необхідно визначитися з такими нюансами:

  • наскільки доцільна покупка відеокарти з рук;
  • як зробити перевірку відеокарти перед покупкою і на що звернути увагу;
  • Де купити б / у відеокарту і як перевірити надійність продавця.

Слід зазначити, що продаж бу техніки і комплектуючих не завжди пов'язана з їх повною втратою працездатності. Найчастіше вихід нових моделей обумовлює прагнення позбутися від застарілої модифікації. Звичайно, деякі бу ноутбуки продають на запчастини, проте зазвичай продавці це обумовлюють.

Щоб купити відеокарту і не помилитися, необхідно з'ясувати у продавця, в яких додатках і наскільки інтенсивно вона використовувалася, як довго експлуатувалася і чи були якісь проблеми в роботі. Хорошим знаком вважається якщо продавець дає можливість протестувати відеокарту перед покупкою. У більшості випадків це означає, що її продаж не пов'язана з Майнінг.

Перед покупкою необхідно перевірити цілісність карти, наявність пломб, відсутність ознак ремонту, провести стрес-тест за допомогою спеціальних програм, звірити версію BIOS, встановлену на відеокарті з заводським, а також відповідність частот графічного процесу, виставлених і зазначених в технічній документації.

Комплектуючі та бу техніка від інтернет-магазину РС

Купити якісні БУ комплектуючі, в тому числі відеокарти, з гарантією можна в інтернет-магазині РС, який реалізує оригінальну комп'ютерну техніку з «історією» і запчастини до неї. Компанія дорожить своєю репутацією, тому в її асортименті немає бракованої, непрацездатної продукції.