Порівняння
0 0 

Як вибрати хороший бу ноутбук

15.07.2021

Ноутбук - компактний комп'ютер, який можна брати в подорож, на відпочинок або навіть на прогулянку. На сучасному ринку представлена ​​велика кількість моделей різної потужності і функціональності, що часто ускладнює вибір. Щоб не розчаруватися в покупці, необхідно спочатку з'ясувати, як правильно вибрати ноутбук.

Для початку потрібно вирішити, чи хочете ви новий пристрій або вживане. Нові моделі з високою продуктивністю коштують досить дорого. За ту ж суму можна придбати б/у ноутбук з більш широкими можливостями. У купівлі техніки, яка була у використанні, немає нічого дивного. В цьому випадку можна непогано заощадити і зробити вигідне придбання, яке задовольнить всі побажання.

Давайте розберемося, як перевірити ноутбук при покупці з рук, мінімізувавши всі можливі ризики.

Чому слід звернути увагу на б/у ноутбуки

Сьогодні ноутбуки використовуються повсюдно для роботи і навчання, тому важливо мати мінімальні поняття про основні відмінності та переваги майбутньої покупки. Однак навіть при необхідності в потужному пристрої на вторинному ринку можна легко знайти гідні пропозиції. Якщо ви вже визначилися, який ноутбук купити, вибрали модель і начинку, не поспішайте оформляти замовлення. Можливо, ви не врахували всіх нюансів.

Де починати пошуки

Найчастіше б / у техніку продають на спеціальних торгових майданчиках або сайтах. Покупки в інтернеті дуже актуальні, оскільки сучасні інтернет-магазини забезпечують повноцінний огляд товарів і вивчення їх параметрів.

Купівля «з рук» може мати непередбачуваний результат. На вітчизняному ринку вартість уживаного ноутбука буде на 30-40% нижче, ніж нова модель. Знос може досягати 80%. Тому вигідніше замовляти на зарубіжних сайтах або в онлайн магазинах, які пропонують купити уцінені або б / у моделі.

Більш розвинені країни мають інтернет-магазини комісійної техніки для дому та роботи, що надають гарантію і навіть можливість подати скаргу, яка буде прийнята в обов'язковому порядку.

Рекомендації по вибору ноутбука

6 основних порад, як вибрати ноутбук:

  1. Зовнішній вигляд - відсутність відколів, подряпин або інших механічних пошкоджень. Даний фактор дуже важливий, оскільки материнська плата чутлива до будь-яких пошкоджень, навіть якщо вони нанесені корпусу. Так як ноутбук беушний і не може бути зовсім без вад, а розкрутити його немає можливості, то зовнішній вигляд є відмінним індикатором справності. Ігнорування цього пункту призводить до швидкої поломки і дорогого ремонту.
  2. Наявність операційної системи - обов'язкова вимога для такого товару. Якщо в ноутбуці відсутня ОС, то можливо саме так продавець приховує його недоліки або пошкодження. Тому рекомендується провести мінімальне тестування, що дозволить уникнути, як дрібних недоліків, так і більш серйозних несправностей, наприклад, пошкодження жорсткого диска.
  3. Відсутність битих пікселів - забезпечує повноцінність картинки і якість передачі зображення. Тому відразу необхідно перевірити їх наявність. Після включення пристрою почекайте 5-10 хв, щоб воно почало нормально працювати. Перевірка на дефекти виконується спеціальною програмою, яка за кілька хвилин допомагає визначити всі можливі вади.
  4. Продуктивність при максимальному навантаженні - перевіряється спеціальними програмами, наприклад, PCMark, або навіть комп'ютерною грою, яка максимально завантажує систему. Найкраще ці програми заздалегідь завантажити і принести з собою на флешці. Для перевірки жорсткого диска можна просто перенести папку з великою кількістю маленьких файлів з одного вбудованого диска на інший і прислухатися до роботи ноутбука. Він не повинен видавати ніяких сторонніх звуків і оперативно справлятися із завданнями.
  5. Акумулятор - найбільше піддається зносу, тому вимагає максимальної уваги. Програми допоможуть визначити рівень заряду і графік його зміни при максимальному навантаженні. Наприклад, BatteryInfoView. Дуже важливо проводити тестування, коли батарея заряджена наполовину, оскільки при повній зарядці не так помітні її проблеми.
  6. Клавіатура, USB, тачпад, клавіатура - всі ці функції також мають вагоме значення. Порти можна перевірити за допомогою флешки, функціональність тачпада простою роботою в будь-якій програмі, а клавіатура тестується в стандартному текстовому редакторі, класичним набором, використовуючи кілька мов.

Перевірка ноутбука при покупці має вагоме значення, оскільки забезпечує його справність і продуктивність. Тому не потрібно на слово довіряти продавцям і нехтувати важливим для себе умовою. Кожна покупка несе в собі певний відсоток ризику, так що враховуйте навіть найменші недоліки.

При можливості рекомендується деякий час самостійно протестувати ноутбук. Це також дозволить визначити ефективність роботи охолоджувальної системи і справність вентилятора.

Тепер ви маєте уявлення, як перевірити ноутбук при покупці, і зможете впевнено вибрати цікаву для модель.

Плюси покупки уживаних ноутбуків

Техніка, що була у використанні, має великий попит. Якщо при покупці врахувати всі рекомендації, зазначені вище, ви придбаєте хороший ноутбук, який буде виконувати всі необхідні завдання.

Переваги старих пристроїв:

  1. Висока продуктивність забезпечена на найближчі 5 років. Навіть незважаючи на те, що прогрес не стоїть на місці, вся техніка на вторинному ринку цілком здатна впоратися з поставленими завданнями і виконати стандартний набір функцій. Якщо купити старий ноутбук відомих європейських брендів, то його функціонал може перевершувати навіть більш нові моделі.
  2. Якість зображення, яке визначається світлодіодним підсвічуванням. Вона встановлюється на всі екрани робочих ПК, починаючи з 2012 року. Саме тому якість буде відповідати всім сучасним моделям ноутбуків. Справна відеокарта забезпечить комфортну обробку графіки і виконання складних операцій.
  3. Можливість модернізації і вдосконалення дозволяє розширити функціональні можливості пристрою і адаптувати його під свої потреби. При цьому всі деталі знаходяться у вільному доступі.
  4. Гарантія - це перевага спеціалізованих магазинів, які дають можливість клієнтам протестувати покупку протягом 1 місяця. При бажанні цей термін можна продовжити за додаткову плату, використовуючи був у вжитку ноутбук до 12 місяців.
  5. Ціна є тим самим індикатором, який і приводить нас на вторинний ринок. Тільки тут можна купити якісні моделі в отличном состоянии за доступною ціною.

Якщо говорити про недоліки, то їх не так і багато. В першу чергу це трохи застарілий процесор і наявність дрібних дефектів на корпусі. Також сюди можна віднести відсутність поновлення інтерфейсу і гарантійної роботи батареї. Однак при грамотному виборі ви зможете мінімізувати і ці проблеми, вибравши надійний ноутбук.